Doğalgaza zam, hayata indirim

29 Aralık. 2009 Salı

2008’de yüzde 80’leri bulan zam, 2009’da yüzde 38 indirim, 2010 için yeniden gündeme gelen artış. Doğalgaz’la ilgili bu rakamların ‘ölüm’ haberine aktarıldığı esnada, asgari ücrete yapılan 31 TL’lik artış: Bir anne ile 2 aylık bebeği, doğalgaz yerine kömür sobası yakılınca zehirlenerek öldü.

Candan Mumcuğ ve 2 aylık bebeği.


İSTANBUL - Bir yıldır evli olan Candan ve Muzaffer Mumcuğ çifti, 2 ay önce çocuk sahibi oldu. Kalbi delik doğan bebek sürekli tedavi görürken, anne ve baba da, çocukları üşümesin diye apartmanlarında bir ilki gerçekleştirdi: Doğalgaz bağlattılar. Ancak bu 'sorunla' başedemeyince once kombiyi kapattırdılar, ardında da soba yakmaya başladılar.
...Ve anne Mumcuğ, bebeğini yıkamadan önce sobayı yaktı ancak bu kez yanan soba ölümü de beraberinde getirdi.
Yer İstanbul Maltepe... İki kişinin ölüm haberini değiştiren ve daha çok düşünmeye sevk eden hikaye bu. Ailenin yakınları da yetkililere seslendi:
"Eve 150-300 milyon arası dogalgaz parası geliyor. Bunu yukarıdakiler bir düşünsün de bu canların bedelini nasıl ödeyecekler onun hesabını yapsınlar; bır aile gitti."
"Biz daha önce zehirlendiğimiz için kömür sobası kullanmıyoruz. Battaniyelere sarılıyoruz."
Anne ve bebeğinin ölüm nedeni 'karbondioksit zehirlenmesi' olarak açıklandı. Akşam saatlerinde, bu ve benzeri ölümleri için bir neden daha ortaya çıktı: 2010 için asgari ücrete 31 TL zam yani 41 simit daha fazla yiyebilirsiniz...

Kaynak: ntvmsnbc
Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by SimplexDesign