Ankara'dan Bir Ses: ''Kader Diyemezsiniz, Siz de Öldürmeyi İyi Bilirsiniz"-21 Şubat 2009



Bugün Ankara Öğrenci Kolektifi olarak Büyükşehir Belediyesinin Güvenparktaki binası önündeydik. Bu sefer AKP’nin yolsuzluklarına, gerici politikalarına, hak gasplarına, piyasalaştırmalarına karşı onlarca kez bir araya geldiğimiz Gökçek’e defolup gitmesini söylediğimiz bina önünde bir canın, 17 yaşındaki bir canın hesabını sormaya gittik. 17 yaşındaki Tolga Taşkın AKP Sincan İlçe Başkanı tarafından AKP’nin Ankara’daki aday tanıtım toplantısına götürüldü. “Mp3 çalar vereceklerdi.” Sonra sarılar giydirdiler, “ak elçi” olmuşlardı. Tayyip Erdoğan’ın mektubunu evlere dağıtacaklardı. Ödül olarak Büyükşehir'in Sincan’daki gençlik merkezine götürüldüler. Yüzme havuzu kapalıydı. Personel de, cankurtaran da yoktu. 15 Şubat pazar akşamı gençlere ödül olarak cankurtaranı, görevlisi olmayan havuzun kapıları açıldı. Tolga Taşkın boğularak can verdi.
Biz de saat 15:00’da yaklaşık 70 kişi artık koltuğuna kan da bulaşan AKP’nin Gökçek’ini yüzsüzlüğü bırakıp Ankara’dan gitmesi gerektiğini söyledik. Ardından Ankaralıları bizleri öldüren eğitim, sağlık, ulaşım politikaları; seçim vaatleri ve gerici zihniyetiyle AKP’ye ve onun Gökçek’ine karşı mücadele etmeye çağırdık ve tekrar tekrar haykırdık: “AKP’den Hesabı Gençlik Soracak” , “Tolga’nın katili ikiyüzlü AKP” , “Katil Gökçek Hesap Verecek”.
Çevredeki halktan yoğun ilgi gören açıklamamızda pankartımız birçok şeyi açıklıyordu. “Tolga’yı AKP’nin seçim politikası öldürdü. Kader Diyemezsiniz, Siz De Öldürmeyi İyi Bilirsiniz” Çünkü biz, AKP’nin piyasacı politikaları, gerici zihniyeti yüzünden meydana gelen daha nice ölümler hatırlıyoruz. Ama Tolga’nın ölümü bir gerçeğin üzerini tamamıyla kaldırmıştır: AKP zihniyeti, politikası seçim uğruna insanların hayatlarıyla oynayabilmektedir. Hani Davos’ta efelenip, İsrail’e “siz öldürmeyi iyi bilirsiniz” diyordu ya Tayyip Erdoğan. Hani tüm ikiyüzlülüğüyle “tepkim moderatöre” diyordu ya. Ve bir kral gibi kendisini karşılatıp, “dünya lider görsün” dedirtiyordu ya. Ama Konya’daki İsrailli pilotların uçuşunu 1 saat dahi iptal edemezdi ya Tayyip; İsrail’le olan ticari antlaşmalardan sadece 1 tanesini bile iptal edemezdi ya. İşte o yüzden onun tepkisi moderatöreydi. Ama bugün bizim tepkimiz, üniversitelilerin tepkisi bizzat Tayyip’e, bizzat Melih Gökçek’e, bizzat AKP’ye!
Ankara Öğrenci Kolektifleri
Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by SimplexDesign