OKMEYDANI'NDA GREV VARDI

Kamu emekçilerinin bugün 25 Kasım’da tüm yurtta gerçekleştirdiği greve, Okmeydanı halkı öğretmenleri ve hastane çalışanlarıyla beraber katıldı. Okmeydanı’ndan başlayan yürüyüş kolu Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık emekçileriyle buluşup Çapa’ya doğru yola çıktı.


Günler öncesinden başladı grev duyuruları. Önce semt pazarlarında mahalle halkı, öğretmenleri ve hastane çalışanları bildiri dağıtıp grev çağrısı yaptı. Ardından iş çıkış saatlerinde ve okul önlerinde grev çağrıları yapıldı. 25 Kasım günü ise Piyalepaşa mahallesindeki ilköğretim okulunun önünde buluşuldu. Zaten daha öncesinden grev çağrısı yapıldığı için öğrencilerin okula gelmediği çok açık görülüyordu. Okul önünde yapılan greve destek çağrılarının ardından içerden yürüyüşe katılmak için çıkan öğretmenlerle beraber Mahmut Şevket Paşa mahallesindeki okulun önüne yüründü. Orada Hacıhüsrev mahallesinden gelen öğretmenlerle buluşularak mahallenin içinden hastaneye yürüyüş başladı. Amaç hastanede iş bırakan sağlık emekçileriyle buluşmaktı. Yol boyunca bir ilköğretim okulu ve bir lise öğrencileri grev kolunu alkışlarla karşıladı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı yürüyüş boyunca mahalle halkına greve neden çıkıldığının anlatıldığı konuşmalar yapıldı, sloganlar atıldı. İnsanlar bazen evlerinden, bazen dükkanlarından, bazen de arabaların içinden alkışlarla destek oldular.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelindiğinde, hastane içinde eyleme devam eden SES, TTB, Haber-Sen ve Dev Sağlık İş üyesi emekçilerle buluşuldu. Burada yapılan konuşmaların ardından grev meydanına gitmek üzere metrobüslerle yola çıkılacağı duyuruldu. Hastane bahçesini dolduran kalabalık sloganlarla metrobüse yürüdü.


Ulaşım zamları boykot edildi.

Metrobüs durağında ulaşım zamlarının geri çekilmesi için grev gününde ulaşım hakkımıza sahip çıkıyoruz denildi ve metrobüsler durdurularak ücretsiz binildi. Topkapı’ya kadar sloganlarla, marşlarla süren yolculuğun ardından toplanma yeri olan Çapa’ya yürüyüş gerçekleştirildi.


Dönüşte de boykot.
Çapa’dan Beyazıt’a süren yürüyüşün ardından grevin coşkusuyla mahalleye dönerken ulaşım boykotuna devam edildi. Vezneciler-Şişli otobüsüne ücretsiz binildi. Şoförün hareket etmeyeceğini söylemesi büyük tepki topladı. Ücretsiz ulaşım hakkımız istiyoruz, denilerek otobüsten inmeyeceğimiz söylendi. Ardından dışardan gelen insanları da ücretsiz olarak otobüse bindirdik. Tepkilere daha fazla dayanamayan şoför otobüsü hareket ettirmek zorunda kaldı. Bu esnada otobüsün beleş olduğunu fark eden duraktaki herkes otobüse bindi. Grev adına yakışır bir otobüs işgaliyle son buldu.


Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by SimplexDesign