OKMEYDANI VE POLİS


Seni Okmeydanı’nda trafik polisi yaparım.’, reytingi bol bir TV dizisinde geçti bu cümle. İşte o kadar korkuyorlar bu mahalleden, korktukça da saldırıyorlar. Birkaç hafta önce evlerine atılan biber gazından dolayı bir bebek ölümden döndü. Gözleri dönerek saldırıyorlar.

Okmeydanı’na neden saldırır polis? Neden hiçbir yerde kullanmadığı biber gazlarını bu mahallede kullanır? Çocuk yaşlı dinlemez saldırırken… Çünkü Anadolu’dan az aşağısı Filistin’dir. Boyun eğmemiştir zulme, yoksulluğa. 80 darbesini çoktan atmıştır üzerinden. Gazi katliamını duyan binler burada toplanıp Gazi’ye yürümüştür. O sahne hafızalarındadır.

Hayvanice saldırıyorlar. Mahalleyi gaza boğup gidiyorlar en ufak olayda. Ama öncesinde çok kafa patlatıyorlar. Boşuna değil öfkeleri, korkuları. Emekçi bir semttir burası. İnsanları emeklerini satarak yaşarlar. Kıt kanaat geçindikçe öfkeleri bilenir. Bir taraftan da şerbetlidir insanı copuna biber gazına. Aman vermemeli! Önce uyuşturmaya yozlaştırmaya çalış, olmadı ver copu biber gazını.

Mahallenin göbeğine kadar iniyorlar. Önceleri pek olmazmış bu. İnce hesap peşindeler: Kürtler- Türkler birbirlerini pek sevmezler, Kürtler deyince Türkler pek ses etmezler. Hesapları tutmadı. Onlarca insan toplanıverdi, bebeğin zehirlenme haberini duyunca. Kardeşliğimizi bozamayacaklar, komşumuzu bizden ayıramayacaklar, gençlerimizi hırpalamayacaklar. Bir soda olur kafalarında patlar, saksı saksı apartmanlardan boşanır öfkemiz.
Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by SimplexDesign