Okmeydanı'nda 8 Mart ve sosyal güvence konuşuldu

Kadınlar Okmeydanı’nda 8 Mart’ın tarihini, kadınlar için bugün ne ifade ettiğini ve kadınların sosyal güvence talebini tartıştıkları bir etkinlik gerçekleştirdiler. Etkinlik kapsamında slayt gösterimleri ve müzik dinletisi de yapıldı.

27 Şubat Pazar günü saat 13’de Okmeydanı Halkevi’nde yapılan etkinlik, 8 Mart’ın tarihini anlatan bir sinevizyon gösterimi ve sosyal güvence konulu slayt gösterimiyla başladı. Geçmişten bugüne dünyadaki kadın özgürlük mücadelelerinin konuşulmasının ardından bugün için ‘Sosyal Güvence’ talebinin kadının özgürleşmesi için ne anlama geldiğinden bahsedildi. Ev içi emeğin görünür kılınmasının ve kadın emeğinin karşılığının bir şekilde güvence altına alınmasının aynı zamana kocadan, patrondan ve devletten bağımsız kadınların ayakta durabilmesini sağlayacağı ve şiddete karşı da önemli bir güvence olabileceği tartışıldı. Etkinliğe 13 kadın katıldı.

Tartışma sonrasında çaylarını içip, birlikte türküler söyleyerek  halaylar çeken kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gösterilerine etkin bir şekilde katılmaya karar verdiler.

Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by SimplexDesign