Haklarını arayanlar kazanıyor!

İki aydır maaşlarını alamayan taşeron tersane işçileri  patrona "dur" dedi.

Haliç Tersanesi'nde taşeron şirket de çalışan işçiler yaklaşık iki aydır maaş alamadıkları için sabah 19 Nisan Salı günü saat 8:00'de bir araya gelerek bir toplantı gerçekleştirdiler. Toplantıda işçiler maaşlarını nasıl alacaklarını tartıştılar. Maaşlar gelene kadar iş bırakma, patronla görüşme, şalter indirmek gibi öneriler konuşuldu. İşçiler öğle saatine kadar çalışıp sonrasında topluca patronla görüşme kararı aldı.

Öğle saatinde patronla görüşmeye giden 10 işçi aralarında bir temsilci seçti. Taşeron şirket patronu karşısında on işçiyi görünce şaşkınlığını gizleyemedi ve "hoşgeldiniz buyrun arkadaşlar çay için" şeklinde sabrı taşan işçileri yatıştırmaya çalıştı. Bunu reddeden işçiler hep birlikde patronun karşısında dikildi ve sözcü işçi maaşların hemen yatmasını, işe gidip gelecek yol paraları bile olmadığını belirtti. Taşeron patron ilk etapta maaşların ne zaman geleceğini bilmediğini ve maaş işleriyle muhasebenin ilgilendiğini söyledi. Ancak işçilerin eli boş dönmeye niyeti yoktu. "Bu güne kadar sorunsuz çalıştık, şu saatden sonrada tatsızlık çıkmasını istemeyiz..." diyen işçiler patrona yalan söyleme şansı bırakmadılar. Köşeye sıkıştığını anlayan taşeron patron işçilere ; " sizi çok iyi anlıyorum arkadaşlar, sizleri zor durumda bıraktık biliyorum, söz veriyorum yarın paralarınız gelecek" diyerek geri adım attı. İşçilerde yarın para gelmezse iş bırakacaklarını söyleyerek dışarı çıktılar.

Çarşamba günü sabah saatlerinde tekrar bir araya gelen işçiler bugün para gelmezse ne yapacaklarını tartıştılar. Düşünceler ortaktı: İş bırakmak... Öğle saatlerinde maaşların yattığını öğrenen işçiler hep birlikte patrona gittiler ve yalnızca 12 kişinin parasının yattığını öğrendiler. Salı günü 10 işçi patronla görüşürken korkularından sesini bile çıkaramayan diğer işçiler "keşke bizde 10 kişiyle beraber patrona gitseydik bugün onlarla beraber maaşlarımızı alırdık" dediler ancak fayda etmedi, yalnızca hakkını isteyen 10 işçinin ve daha önce işten çıkarılan 2 işçinin maaşları gelmişti. 30 kişinin çalıştığı taşeron firmada hakkını arayan 12 işçi kararlılıklarıyla patrona geri adım attırdılar ve maaşlarını aldılar ancak geri kalan 18 işçi halen maaşların yatmasını bekliyor.Kim bilir belki bi gün o 18 işçi de "HAK VERİLMEZ ALINIR" der ve yapışır patronun yakasına, diğer 12 arkadaşı gibi hakkını söke söke alır....
Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by SimplexDesign