OKMEYDANI’NDA SAĞLIK OCAĞI KAZANILDI

Okmeydanı Halkevi’nin Mahmut Şevket Paşa Mahallesi halkıyla birlikte başlattığı “mahallemize sağlık ocağı istiyoruz” kampanyası nihayet sonuç verdi. Mahmut Şevket Paşa mahallesinde bulunan Şişli Belediyesi’ne ait semt polikliniği, Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir sağlık ocağına dönüştürüldü.
2007 yılında halkevi tarafından başlatılan imza kampanyası kısa zamanda mahalle halkı tarafından sahiplenilmiş ve 5000’in üzerinde imza bir eylemle Şişli Sağlık Grup Başkanlığı’na götürülmüştü. Mahallede sağlık ocağı ile ilgili şenlikler yapılmış, bilgilendirme toplantıları düzenlenmişti. İki yıldır hem Şişli Belediyesi ile hem de Şişli Sağlık Grup Başkanlığı’yla yapılan görüşmeler ve bu yaz başından beri sağlık ocağının açılması için ısrarla yürütülen faaliyetler sonuca ulaştı. Mahmut Şevket Paşa Sağlık Ocağı açıldı. Fakat sağlıkla ilgili sorunlar bitmedi. Şu an bir geçici doktorla hizmet veren sağlık ocağının öncelikle personel eksikliğinin giderilmesi gerekiyor.
Bu nedenle Okmeydanı Halkevi 19 Eylül Cumartesi günü hem mahalle halkını sağlık ocağı ile ilgili bilgilendirmek hem de sağlık hakkını savunmaya çağırmak için Mithat Paşa Caddesi’nde toplu bildiri dağıtımı gerçekleştirdi ve sağlık ocağı binasının önüne ve mahalle girişine pankartlar asarak sağlık ocağının açıldığını duyurdu.
Henüz tabelası dahi asılmadan hizmet veren sağlık ocağının ilk açılışını Okmeydanı Halkevi yapmış oldu. Okmeydanı Halkevi üyeleri bildiri dağıtımı boyunca yaptıkları konuşmalarda “tam ve eksiksiz sağlık hizmeti veren bir sağlık ocağı için, personel eksikliğinin giderilmesi için beraber mücadele etmeye devam edelim”, “AKP hükümeti sağlık ocaklarından bile katkı payı almayı planlıyorken, sağlığın satılmasına karşı sağlık hakkımızı savunmaya devam edelim” dediler.
Mahmut Şevket Paşa mahallesinde açılan sağlık ocağı haklarımızı mücadele ederek kazanabileceğimizi bir kez daha gösterdi. Okmeydanı Halkevi önümüzdeki günlerde yeni açılan sağlık ocağı önünde sağlık hakkı ile ilgili bir etkinlik gerçekleştirecek.
Dağıtılan bildiri metni
SAĞLIK OCAĞIMIZ AÇILDI
ŞİMDİ SIRA EKSİKLERİ GİDERMEKTE!
Mahmut Şevket Paşa halkının, Okmeydanı Halkevi öncülüğünde yürüttüğü sağlık hakkı mücadelesi nihayet sonuç verdi ve mahallemize Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir Sağlık Ocağı açıldı.
2007 yılında “mahallemize sağlık ocağı açılsın” talebiyle toplanan imzalar, ardından yapılan eylemler ve en son bu yaz başından beri mahallelinin yeniden bir araya gelerek sürdürdüğü görüşmeler sonucunda sağlık ocağımızı kazandık.
Kazandık. Çünkü haklarımızı ancak mücadele ederek alabileceğimizi biliyorduk. Ve öyle de oldu. Şimdi ise sıra her geçen gün yeni katkı payları ve kısıtlamalarla elimizden alınan sağlık hakkımızı korumakta ve yeni açılan sağlık ocağımızın eksiklerinin giderilmesi için mücadele etmekte.
Mahallemize yeni açılan sağlık ocağı şu anda tam anlamıyla bir sağlık hizmeti veremiyor. Çünkü geçici görevlendirmeyle gelen bir doktor, bir ebe ve bir görevli memur mahalle nüfusunun yoğunluğu nedeniyle yetersiz kalıyor.
Oysa bir sağlık ocağında pratisyen hekimler, hemşire, ebe, sağlık memuru, çevre sağlık teknisyeni, tıbbi sekreter gibi bulunduğu mahallede halk sağlığı hizmetini tam olarak yerine getirebilecek yeter sayıda personelin bulunması gerekir.
Mücadele ettik ve mahallemize sağlık ocağı açtırdık. Ne var ki bizler sadece ilaç yazan değil, koruyucu sağlık hizmetleri verebilen, hastaların muayenesi ve tedavisini yapabilen, sağlık ocağına kayıtlı vatandaşların sağlık sicillerini tutabilen, aşı takibi yapabilen, tam ve eksiksiz bir sağlık ocağı istiyoruz. Bunun içinse öncelikle personel eksikliğinin giderilmesi gerekiyor.
Yıllarca en yakın mahalledeki sağlık ocağına ya da Okmeydanı Hastanesi’ne giderek sağlık problemlerini çözmeye çalışan halkımıza çağrımızdır. Hiçbir hak kolay kazanılmıyor. Sağlık ocağımızın personel eksikliğinin giderilmesini isteyelim. Sağlık hakkımızın takipçisi olalım.
OKMEYDANI HALKEVİ
İrtibat tel: 235 08 82
Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by SimplexDesign