Okmeydanı’nda Sağlık Ocağı Etkinliği


Okmeydanı Halkevi’nin iki yıldır yürüttüğü ısrarlı mücadele sonucunda açılan sağlık ocağının eksiklerinin giderilmesi için çalışmalar devam ediyor. 26 Eylül akşamı yeni açılan sağlık ocağı önünde film gösterimi ve konuşmaların yapıldığı bir etkinlik düzenlendi.

Mahmut Şevket Paşa mahallesine sağlık ocağı açılmasıyla sorunların bitmediğinin, sağlık ocağının personel eksiğinin giderilmesi gerektiğinin vurgulandığı konuşmaların ardından sağlık hakkı üzerine kısa bir film gösterimi yapıldı. Filmde Okmeydanı Halkevi’nin sağlık ocağının açılması için yaptığı eylem ve etkinliklerin fotoğraflarına da yer verildi. Filmin ardından sözü alan Okmeydanı Halkevi yöneticisi Mahmut Yalçınkaya “sağlık ocağımızı açtırmak için gece gündüz çalıştık, yazın sıcağında kapı kapı dolaşıp imzalar topladık ve en sonunda kazandık” dedi. Mahmut Yalçınkaya sözlerine “biliyoruz ki hak verilmez alınır, bizler sağlık ocağımızı mücadele ederek açtırdık, şimdi de buraya yeterli doktor ve hemşirenin atanması için mücadele edeceğiz ve kazanacağız” dedi.
 
Etkinliğin başında başlayan yağmura rağmen mahalle halkının ilgi gösterdiği konuşmaların ardından sağlık ocağına yeterli personel atanması için imzalar toplandı. Etkinliğe 50 Mahmut Şevket Paşalı katıldı.

Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by SimplexDesign