Okmeydanı Maraş'ı unutmadı

Okmeydanı halkı Maraş katliamının 31. yılında bir eylem yaparak Maraş Katliamı'nı unutmadığını ve unutturmayacağını gösterdi.

Okmeydanı Halkevi'nin 25 Aralık Cuma günü düzenlediği eylemde yaklaşık 120 kişi saat 19.00'da Halkevi önünde topandı. Yürüyüş boyunca "Maraş'ı unutmadık,unutturmayacağız" yazılı pankart, döviz ve flamalar taşındı. Semt sakinleri alkışlarla yürüyüşe destek verdi.

Yürüyüş boyunca "Faşizme Karşı OmuzOmuza, Maraş'ı Unutma Unutturma ve Yaşasın Halkların Kardeşliği"sloganları atıldı. Yürüyüşçüler sırasıyla Sibel Yalçın Parkı, Kuzey Sokak, Anadolu Işıkları güzergahında yürüyerek Mahmut Şevket Paşa sağlık ocağı önüne geldi. BuradaMaraş Katliamında yaşamını yitirenler için saygı duruşunun ardından basınaçıklaması yapıldı.

Basın açıklamasında hükümetin açılımlarına değinildi. Maraş katliamısanıklarından Ökkeş Kenger'in Alevi Çalıştayına çağırılmasına vehapishanelerdeki Kürt çocuklarına değinildi. Alevi ve Kürtaçılımlarının sahteliğine ve samimiyetsizliğine karşı inadına barışınve inadına kardeşliğin savunulacağı dile getirildi.

Basın açıklamasından sonra sloganlarla Halkevi'ne yüründü ve eylem sonlandırıldı.

Maraş'ta ne olmuştu?
19Aralık 1978'de Çiçek sinemasının bombalanmasıyla başlayan katliamdaresmi rakamlara göre 111kişi öldürüldü. "Aleviler Müslümanlarıkesiyorlar" söylentisiyle Maraş'a taşınan silahlı, sopalı gruplar 23-24Aralık'ta Aleviler'in ve solcuların evlerine saldırdı. İnsanlar aklahayale gelmeyecek şekilde kadın-çocuk-erkek demeden katledildi.


Baran /Okmeydanı'nın Sesi
Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by SimplexDesign