Kış dönemi kursları başlıyor!

Okmeydanı Halkevinde kış dönemi kurs kayıtları başladı. Kurslar ise ocak ayında başlayacak. Halkevinde bu yıl ilköğretim öğrencileri için çocuk tiyatrosu ve temel dersler; gençler içinse üniversiteye hazırlık, kara kalem, bağlama dersleri ile doğaçlama tiyatro ve ritm atölyeleri olacak. Okmeydanı halkı ise mahallelerinde böyle bir çalışma olmasından memnun.


Eğitimin parayla satılır bir mal haline geldiği, devlet okullarında bile bağış adı altında sürekli para toplandığı günümüzde Halkevinde yapılan çalışma aynı zamanda parasız eğitim mücadelesinin bir parçasıdır. Toplumsal muhalefetin bir parçası, bir hak örgütü olmakla birlikte bir kültür sanat örgütü de olan halkevlerinde kurs faaliyetleri kurulduğu günden beri devam ediyor.

Okmeydanı’nda devam eden bu faaliyetle ilgili halkevleri aktivistleri ise kursları başlatmakta geç kaldıklarını, kursiyerlerin ve ailelerinin sürekli kursların ne zaman başlayacağını sorduklarını söylüyor. Anlaşılan o ki halkevlerinin yaptığı kurs faaliyeti mahallede hak ettiği ilgiyi görüyor.

Eğitimcilerimiz:
Özge: İTÜ ekonomi öğrencisi. Geometri derslerine giriyor.
Şükriye: İÜ Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Matematik bölümü öğrencisi.
Sinem: Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi, ilköğretim matematik derslerine giriyor.
Şahin: Tarih öğretmeni. Henüz atanamadığı için ücretli sınıf öğretmenliği yapıyor. Tarih derslerine girecek. Nimet:Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni, milli eğitimde kadrolu görev yapıyor.
Kıvanç: Matematik bölümü mezunu, işsiz, Halkevi aktivisti.
Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by SimplexDesign