OKMEYDANI POLİS TERÖRÜNE KARŞI YÜRÜDÜ

Pazar günü Okmeydanı Piyalepaşa Mahallesi’nde polisin bir evin içine gaz bombası atması sonucu bir bebek fenalaşmış, bütün geceyi hastanede geçirmişti. 29 Mart Pazartesi günü Okmeydanı’nda bulunan devrimci demokrat kurumlar tarafından mahalledeki polis terörünü kınayan bir yürüyüş gerçekleştirildi.
Sibel Yalçın parkından başlayan yürüyüş mahalle sokaklarının dolaşılmasının ardından gaz bombası atılan evin önünde bitirildi. Yürüyüşe gaz bombası mağduru olan aile de katıldı. Yürüyüş boyunca Okmeydanı’nda bir süredir yaşanan polis teröründen bahsedildi. Polisin bir süredir sokak ortasında gençleri çevirip kimlik kontrolü ve üst araması yaptığı, dün ise evleri nişan alarak atılan gaz bombalarından birinin bir bebeğin beşiğinin yanına düşmesi sonucu beşiğin yandığı ve iki aylık bebeğin acile kaldırıldığı anlatıldı. Mahallemizde polis istemiyoruz denildi. Yürüyüş boyunca sık sık “Polis Defol Bu Sokaklar Bizim”, Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Faşizme İnat, Kardeşliği Yarat” sloganları atıldı.
      
Yaklaşık 200 mahallelinin katıldığı yürüyüşün ardından gaz bombası atılan evin önünde konuşmalar yapıldı. Aileler sokağa inip basına yaşadıklarını anlattılar. Aileler gaz bombası atıldığında evlerde bulunan biri bir buçuk diğeri iki yaşındaki iki çocuğunda rahatsızlandığını, evlerin içerisinde hala gaz kokusu olduğunu ve polisten şikâyetçi olacaklarını söylediler.  
Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by SimplexDesign