OKMEYDANI’NDA POLİS TERÖRÜ


Okmeydanı’nda polisin pervasızca attığı biber gazları  yüzünden iki aylık bir bebek ölümden döndü. 

28 Mart Pazar günü öğleden sonra meydana gelen olaylar polisin mahalleye girmesiyle başladı. Polis faili meçhul cinayetlere dikkat çekmek için eylem yapan gruba biber gazıyla saldırdı. Rastgele biber gazı atan polis mahalleyi biber gazına boğdu. Polisin attığı biber gazları bir eve girdi ve 2 aylık bebeğin beşiğine düştü. Biber gazından etkilenen bebek ailesi tarafından acilen hastaneye götürüldü. Oksijen tüpüne bağlanan çocuk halen hastanede gözetim altında tutuluyor.

Olaydan saatler sonra gittiğimiz gaz atılan ev gazın etkisinden kullanılamaz durumdaydı. Evde oturan aile ise komşularına sığınmış durumda. Apartman boşluğu ise hala gaz kokuyor ve saatler önce atılan gaz boğazımızı yakmaya, gözümüzü yaşartmaya yetiyor. Beyoğlu ilçe emniyet müdürlüğü hastaneye çiçek göndermiş ve aileden şikâyetçi olmamalarını istemiş. Çocuğun ailesi polisten şikâyetçi olacaklarını söylediler.
Görgü tanıkları eylemcilerin apartmandan 300 metre ilerde olmalarına rağmen polisin bilinçli bir şekilde apartmanı hedef seçtiğini söylüyor.

Yine polis terörü
Okmeydanı polis terörünün  çok yoğun yaşandığı bir yer. Polis son aylarda mahalle üzerindeki baskısını iyice arttırdı. Farklı etnik ve mezhepsel kültürden insanlarını karşı karşıya getirmeye çalışan polis mahalleyi bu şekilde baskı altına almak istiyor. Her eylem öncesi mahallenin içerisine işgalci kuvvetleri gibi onlarca çevik kuvvet polisi ve polis panzerleri giriyor.

‘Mahallemizi polise bırakmayacağız’
Yaşanan bu olay sonrası  bir araya gelen demokratik kitle örgütleri sloganlarla mahalleyi dolaştı. Polisi teşhir eden, olayı anlatan konuşmalar yapıldı. ‘2 aylık bir bebek atılan gaz nedeniyle ölümle burun buruna geldi. Mahallemizde buna izin vermeyeceğiz. Polis istediği zaman mahallemize girip evlerimizin içine bile biber gazı atamaz. Buna ses çıkarmazsak yarın başka evlere de biber gazı atılacak, çocuklarımız sokak ortasında dayak yiyecek’ diyen Okmeydanı halkı yarın tüm mahalle halkını polis terörüne dur demek için yürüyüşe çağırdı. Yürüyüş yarın akşam 7.30 da Sibel Yalçın Parkında başlayacak.
Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by SimplexDesign