DEVRİ BİTEN BAKKALLAR DEĞİL BAŞBAKAN

Başbakan Erdoğan bir alışveriş merkezi açılışında bakkallara seslendi. Erdoğan, bakkal esnafın şikayetlerini bildiğini ve bu sorunun çözümünün birleşip süpermarket ile aşılacağını söyledi. Başbakan’’Bakkal amca devri bitti’’dedi. Bakkallar ise ‘’Bakkal amcalar seçimlerde başbakanı emekli dayı yapacağız’’ dediler. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın açıklamalarına karşı bizlerde bakkal amcalarımızla bu açıklamayı ve şuan ki durumlarını, krizden ne kadar etkilendiklerini konuştuk…

Metro Market:  Hasan Akdoğan
Başbakan’ın bu sözüne kesinlikle katılmıyoruz. Bakkal işletmek o kadar kolay ve kazançlıysa gelsin işletsin. Avrupa da küçük esnaflar korunuyor ama Türkiye de eziliyor. Esnaf kriz’in etkisiyle ayakta zor durur hale geldi borç olmayan kartlarımız şimdi hepsi borç çok kötü durumdayız.
Kardelen Market:
Tayip Erdoğan’ın yaptığı açıklama ondan beklenen bir hareket. Bütün sorunları biz yaşıyoruz AKP koltuğa oturduğundan beri bu ülke yaşanmaz hale geldi. Tayip Erdoğan yaptığı açıklamalarla, hareketleri ile kendisini tarif ediyor. Biz onu belediye başkanı olduğu zaman’larını da biliyoruz. Hepimiz görüyoruz ki AKP zulmü esnafı, işçiyi hak aratmaz hale geldi. Öyle bir akıldan böyle bir fikir çıkar diyorum.

ÇETİN Market: Çetin Soylu
İnsanlar geldikleri yeri unutursa ne söylediklerini bilmezler. Şu anki durumum çok bozuk böyle insandan böyle başbakanlık beklenir. Ne çektiklerimizi biz biliriz, zaten borç batağındayız. Başbakan oğluna verdiği krediyi bize de versin açalım süpermarket. Bu hayat artık zor geliyor esnaflara.
 
FURKAN Market: Hatice Kaplan
Çok saçma bir fikir. Bakkal demek Mahallenin Anası Babası demektir. Bakkal veresiye verir yeri gelir halkına yardım eder ama süpermarket nasıldır biliriz. Kriz yok diyen Başbakan duysun kriz bizleri de etkiledi kimse de iş yok para yok gücümüz kalmadı yetti artık. Bakkalların birleşmesi lazım evet ama yürümek için birleşmesi lazım. Yakındır bakkalların birleşip hükümeti protesto etmesi tepkilerini göstermesi.

İKİZLER Market:
Tayip her yerde bir laf söylüyor biz onun laflarına uyacak değiliz. Baba oğlu ile anlaşamıyor biz nasıl başkasıyla anlaşalım. Teğet geçti dedi Tayip sizce kriz teğet geçti mi? Kriz bütün esnafı vurdu kira ödeyemez duruma geldik. Kriz bizi hiç teğet geçmedi Başbakan.

DİMAR Market: Ahmet Kızılkaya
Başbakana helal olsun bu lafından dolayı ondan beklenir zaten bir tek. Bakkal sisteminden yararlanan binlerce insan var bakkallar kapatılırsa insanlar ne yapar Başbakan’a sormak lazım. Bizim yeşil sermaye ile bağlantımız olmadığı için ondanda faydalanamıyoruz. Kendisi ve çevresindekiler süpermarket sahibi olduğu için hava hoştur. Bakkalların kapanması onlara yarayacaktır servetlerine servet katacaktır. Bakkallar kapandığı zaman bu kadar küçük esnaf ne iş yapacak ve ailesine ne ile geçindirecektir. Birleşin diyor kendisi kardeşi ile birleşiyor mu? Başbakan unutmasın ki bugünün yarını da var gelsin bakkalı o işletsin. Biz bakkal amcalar seçimlerde onu emekli dayı yapacağız…
Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by SimplexDesign