Okmeydanı Halkevi Kendi Sahnesini Kurdu


Uzun zamandır yapım çalışmaları süren tiyatro sahnesi Okmeydanı Halkevi’nde faaliyete geçti. Okmeydanı Halkevi’nin eski başkanı Cemal Hunulu’nun ustalığı ve Halkevi gençliğinin çıraklığıyla tamamlanan sahne 26 Haziran Cumartesi akşamı bir etkinlikle açıldı.

Halkevlerinin hak mücadelelerinin örgütü olmasının yanında aynı zamanda birer kültür sanat örgütü olduğu ve bu sahnenin Okmeydanı’nında uzun zamandır devam eden kültür sanat atölyelerini ilerletecek bir adım olduğu söylenerek etkinliğe başlanıldı.
Sahneyi önce Okmeydanı Halkevi Müzik Atölyesi aldı. Birbirinden güzel türküler seslendiren atölye büyük alkış aldı. Ardından sahneye çıkan Okmeydanı Halkevi Doğaçlama Tiyatro Atölyesi seyircileri hiç alışık olmadıkları bir tiyatro türüyle tanıştırdı. 4 ayrı oyundan oluşan ve “tiyatro sporu” yöntemiyle sergilenen oyunlar izleyenleri güldürürken düşündürmeyi başardı.

Tiyatro sahnesinin açılışına mahallenin yaşlısı, genci, çocuğu, kadını herkes yoğun ilgi gösterdi. Salon katılımcılara küçük ve sıcak geldi. Henüz perdesi bile olmayan sahnenin ve fiziki özellikleri yetersiz olan salonun eksiklerinin giderilmesi için birlikte plan çıkarıldı.
Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by SimplexDesign