Okmeydanı'nda Nesinleri Ağırladık




Aziz Nesin’in 15’nci ölüm yıldönümü nedeniyle 10 Temmuz Cumartesi günü Nesin Vakfı’ndan gelen konuklarımızla birlikte Okmeydanı Halkevi’nde etkinlik gerçekleştirdik. Akşam 19.00’da başlayan etkinlikte Aziz Nesin ve onun eğitim anlayışını konuştuk.

Etkinlik kapsamında Nesin Vakfı’nda yaşayan çocuklarla mahallenin çocukları birlikte resim yapıp/oyunlar oynadılar. Okmeydanı Halkevi Çocuk Korosu hazırladığı şarkıları söylerken vakfın çocukları da Aziz Nesin’den şiirler okudular. Aziz Nesin’in yaşamının anlatıldığı kısa bir film gösterildi. Vakıfta yetişen Tayfun Özşahin bize vakfı ve oradaki yaşamı anlattı, Nesin Vakfı’nın bağışladığı kitaplardan oluşan Nesin Kitaplığının açılışı yapıldı.

Yağmur nedeniyle tiyatro salonunda yapılan etkinliğe 70 kişi katılırken, salonun küçük olmasından kaynaklı birçok kişi etkinliği ayakta ya da kapıdan izledi. Nesin Vakfı ile ilişki kurmamız açısından önemli olan etkinlik karşılıklı hediyelerin verilmesiyle sonlandı. Yaz okulu içerisinde yaptığımız gezi bu yıl Çatalca’da bulunan Nesin Vakfı’na yapmayı düşüyoruz..

Tayfun Özşahin’in Anlatımıyla Nesin Vakfı

Vakıf’ta 45 çocuk kalıyormuş, gönüllülerle çalışanlarla onlar 70 kişilik büyük bir aile. Vakfın ana binası Çatalca’da geniş bir arazi üzerinde kurulmuş. Burada ayrıca Vakfın çiftliği de varmış. Çocuklar burada kendi yiyeceklerin yapıyormuş. Vakıf’ta nerdeyse yok yokmuş: 35000 kitaptan oluşan büyük bir kütüphane, yüzme havuzu, çocukların odaları, oyuncak atölyesi… Vakıf’ta 45 çocuk kalıyormuş, çocuklar kendi ayaklarının üzerinde duruncaya kadar vakıf tüm ihtiyaçlarını karşılıyormuş. Çocuklar mezun olunca yeni çocuk alıyor. Çocukların alınması için birkaç şart var: Türk vatandaşı olmalı, aile çocuğu okutamayacak durumda olmalı. Vakıf eğitimin evde olacağını söylüyormuş, ‘okulda ancak öğretim yapılabilir’ diye ekliyor Özşahin. Ve yasak olan şeyse cezaymış.
Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by SimplexDesign