Okmeydanı'nda çocuk şenliği yapıldı





Okmeydanı Halkevi'nde bir aydır devam eden yaz okulu 21 Ağustos Cumartesi günü 20.30'da Sibel Yalçın Parkı'nda yapılan üçüncü çocuk şenliğiyle sona erdi. Pınar Sağ ve Tolga Sağ'ın da konuk sanatçı olarak katıldıkları şenliğe bin beş yüze yakın Okmeydanı'lı katılırken çocukların üretimleri göz doldurdu. Okmeydanı Halkevi Müzik Atölyesi'nin şarkılarıyla başlayan şenlikte sahneye sırasıyla çocuk halkoyunları ekibi, çocuk tiyatrosu, Pınar Sağ, Tolga Sağ, çocuk dans ekibi ve çocuk korosu çıktı. Öğrenci Kolektifleri'nden Sultan ve İstanbul Halkevi Başkanı Nuri Günay'ın da gündem konuşmaları yaptıkları şenlik geç saatlere kadar devam etti.

Gün boyu şenlik...

Çocuklar sabah saatlerinden itibaren Halkevi'ne gelmeye başladılar. Dillerinden koro şarkıları günboyu düşmedi. Öğleden sonra sahnede son provalar yapıldı. Günboyu süren şenlik hazırlıkları sırasında mahallenin tüm çocuklarının gözü Halkevi'ndeydi. Şenlik saati yaklaşırken Halkevi'ne gelen anne babalar da şenlikte satılması için hazırladıkları pasta ve çöreklerle Halkevi mutfağını doldurdular.

Şenlik alanı ise başlama saatinden yarım saat önce dolmaya başladı. Şenlik Okmeydanı Müzik Atöyesi'nin şarkılarıyla başladı. Çalışmalarına yaz okulu ile başlayan ve yaz okulundan sonra da devam edecek olan atölye ilk kez çıktığı sahnede seyircilerin beğenisini topladı. Türkülerden oluşan program yarım saat sürdü.

Okumuş İnsan Okmeydanı'ndaydı
Müzik Atölyesi'nin ardından Halkevci ablalarıyla birkilkte sahneye çıkan minik sunucular şenlik programını anlatıp Öğrenci Kolektifleri'nden Sultan Hocaları'nı şu sözlerle sahneye davet ettiler:

''Okumuş insan halkın yanındanır'' diyerek çıktılar yola...Bu bir ayı Okmeydanı'nda çocuklarla geçirdiler. Onları AKP'li bakanlara attıkları yumurtalardan tanıyoruz, metrobüs zamlarına karşı beraber atladık turnikeden. Onlar bu ülkenin aydın devrimci üniversitelileri. -Öğrenci Kolektiflerinden Sultan Hocamızı konuşmasını yapmak üzere sahneye davet ediyoruz."

Öğrenci Kolektifleri'nden "Sultan hoca" 15 mahallede 1500 çocuğa yaz okulu kurduklarını, bugüne kadar öğrendikleri birçok şeyi; bilimi, sanatı halkla paylaşmaya geldiklerini söyledi ve 'Çünkü üniversiteliyiz, üniversitelinin temel görevi halkın yanında olmaktır.' diyen Sultan 'Bugün Tayyip Erdoğan ise sahte gözyaşları ile halkı kandırmaya çalışıyor. Bu anayasa da daha fazla yoksulluk ve sömürü anayasasıdır. Halkımızla birlikte mücadele etmeye AKP anayasasına HAYIR demeye, haklarımızın yer aldığı, Alevilerin-Kürtlerin haklarının yer aldığı, eşitliğin, özgürlüğün, kardeşliğin ülkesini kurana kadar mücadele edeceğiz' dedi.

Öğrenci Kolektiflerinin konuşmasının ardından Karadeniz figürleriyle halk oyunları ekibi sahneye çıktı. Trabzon horonu ve kolbastı figürleri sergileyen çocuklar çok beğenildi. Halkoyunlarının ardından 'Mutsuz Prenses' isimli oyunla sahneye çıkan tiyatrocu çocuklar kıyafetleriyle ilgi toplarken, zaman zaman heyecanlansalar da teknik eksiklikler olsa da yarım saate yakın bir süre dikkati üzerlerinde toplamayı başardılar.

Yalana Talana AKP'ye Hayır
Tiyatro gösteriminin ardından sahneye çıkan İstanbul Halkevi Başkanı Nuri Günay bir konuşma yaptı. Konuşmasında yapılan kampanyanın önemine değinen Günay, referandum konusunda da “Çocuklarımızın geleceği için, insanca bir yaşam için bu anayasaya HAYIR diyoruz. Çünkü bu anayasa yalan ve talan anayasasıdır” dedi. Okmeydanı'nda toplanan bu insanların barış ve kardeşliğin nasıl mümkün olduğunu gösterdiğini söyleyen Günay her yerin Okmeydanı olması temennisiyle konuşmasını bitirdi.

Ve Sahnede Pınar ve Tolga Sağ
'Umudu yarınlara taşıyoruz. Eşit, özgür barış içinde yaşanılan bir ülkeyi birlikte kuracağız. Bu yolda bu gece de bizi yalnız bırakmayan Pınar Sağ ve Tolga Sağ' a bırakıyoruz sahneyi' sözleriyle anons edilen Pınar ve Tolga Sağ türküleriyle Okmeydanlıları mest etti. Anayasa referandumunda Hayır diyeceğini söyleyen Pınar Sağ bu gece için tüm katılımcılara teşekkür etti. Pınar Sağ'dan sonra sahneyi türkü ve deyişleriyle Tolga Sağ aldı.

Sağ'ların ardından sahneye çıkan dans ekibi sokak dansı figürleri sergiledi. Sahneyi dans ekibinden devralan kreş öğrencileri 'Bir Dünya Bırakın Biz Çocuklara' şarkısı eşliğinde dans ettiler. Sahnedeki son gösteri ise koro idi. Yaz okulu çalışmalarına gelmeyen çocuklar da şarkıları sokakta arkadaşlarından öğrenip şenliğe gelmişlerdi ve sahnedekii yerlerini aldılar. Şenlikte slayt gösteriminin ardından çoşkusunu hiç kaybetmeden sona erdi.
Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by SimplexDesign