Okmeydanı’nda Futbol Günleri


Futbolun endüstriyel bir alana döndüğü günümüzde aynı zamanda farklı bir futbol kültürü de tartışılıyor. Bu alternatif futbol kültürünün Dünya’da ve Türkiye’de az da olsa örnekleri var. Taraftar grupları, amatör takımlar, alternatif futbol dergileri… Okmeydanı’nda ise kaynaşmanın bir aracı olarak Okmeydanı Halkevi takımı yaklaşık üç aydır her Perşembe sahaya çıkıyor. Mahalle takımlarıyla ve diğer halkevi şubeleriyle yapılan maçlarda Okmeydanı Halkevi yenilmezliğini koruyor.
İlk maç yeni açılan Çağlayan Halkevi’yleydi. Çağlayanlılar ilk maçlarında sahadan mağlup ayrıldılar. Daha sonra mahalle gençleri, peynir-ekmek takımı(fırın çalışanları ile şarküterinin ortak takımı) mahalle takımının eski amatörleri, halkevci gençler, Gültepe, Sefaköy ve İstanbul halkevleri hezimete uğrasalar da ilişkilerin gelişmesi açısından futbol iyi bir araç oldu.
Yapılan son maç ise İstanbul Halkevi’yleydi. Taksimliler nihayet Okmeydanı’na gelebildiler(iki aydır çeşitli nedenlerle maç yapılamamıştı). Okmeydanı Halkevi taraftarlarının da pankartları ve sloganlarıyla maça renk kattığı maçta İstanbul halkevi sahadan 12-6’lık skorla ayrıldı.
Referandum süreci nedeniyle futbol günlerine ara verilirken referandum sonrası için maç teklifleri geliyor. Mahalle esnafı ve ÜSE(musluk bataryası montajı yapan bir atölye) çalışanı işçilerle maç yapılacak.
Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by SimplexDesign