İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ


İnsanca yaşamak için 16 Ocak Cumartesi günü Saat:19.00'da Dikilitaş Park'nda buluşuyoruz!

     2010 yılına yeni zamlarla girdik. Akaryakıttan, sigaraya köprü geçiş ücretlerine kadar her şeye zam geldi. Zaten kıt kanat geçiniyorken, şimdi yaşamımız daha da zorlaşacak.
     2009 yılı boyunca resmi rakamlara göre:
     3 milyon 269 bin kişi işsiz kaldı, 950 bin esnaf kepenk kapattı,  950 bin kişinin evine ve işyerine haciz geldi, 7 milyon 172 bin 983 kişi açlık sınırının altında yaşıyor.
     Zamlar yıl boyu sürdü. Elektrik %50.56, kömür %18.35, doğalgaz % 16.93, su %16, ulaşım % 53 zamlandı. Her şeye zam yapan hükümet asgari ücrete ne kadar zam yaptı dersiniz; 31 TL.
     AKP salığımızla da oynuyor artık. 2009 yılında katkı payı  adıyla sağlık ocağına gidenlerden 2 TL, devlet ve üniversite hastanesine gidenlerden 8 TL, özel hastaneye gidenlerden 15 TL katkı payı alınıyor. Üstelik bu parayı tahsil etmeye mecbur bırakılan eczacılar “Sağlık Bakanlığı’nın tahsilâtçısı” olmayı reddedince, şimdi de ilaçları marketlerden alacaksınız diyorlar bize.
     Okullarda para toplanmayacak diyorlar her yıl. Oysa domuz gribini bahane edip, sizin de çocuğunuzun okuduğu okulda temizlik parası istemediler mi? Hani Milli Eğitim okulları temizliyordu?
     2009’un son günlerinde, İstanbul Maltepe’de, bir anne ve bebeği evde doğalgaz bulunmasına rağmen kömür sobasından zehirlenerek öldü. Neden? Çünkü doğal gaz faturası yüksek gelince kömür sobası yakmak zorunda kalan binlerce aileden biriydiler. İşte ülkemizde insan hayatına verilen değer.
     2009’un son günleri, başka bir yol da gösterdi bize. İşten çıkarmalara karşı İstanbul Büyük Şehir Belediyesi önüne çadır kuran İtfaiye işçileri, Ankara’nın soğuğuna rağmen kölece çalışmayı reddedip direnen Tekel işçileri, greve çıkan demiryolu işçileri, öğretmenlerimiz… Patronlar çalışma yaşamında kölelik kuralları olsun diyor, hükümet de uyguluyor. Ama bakın Ankara’nın göbeğinde yüzlerce insan işimize, ekmeğimize göz koyanlara meydanı bırakmayacağız diyorlar.
     İşte mesele budur. Kölece çalışmayı reddedince “yan gelip yatmak”la suçlanıyoruz, doğalgaz faturasını ödeyemeyince ya soğuktan donuyoruz ya da dumandan zehirleniyoruz. Şimdi sormamız gereken şudur; bu şekilde yaşamayı kabul edecek miyiz? Meydanı onlara bırakacak mıyız?
     Okmeydanı  halkı insanca yaşamak, güvenceli iş için ses veriyor. Zamlara ve işten çıkarmalara karşı sokağa çıkıyoruz.
16 Ocak Cumartesi
Saat:19.00
Yer: Dikilitaş Parkı
DHF, ESP, KÖZ, Okmeydanı Halkevi, SODAP, Partizan
Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by SimplexDesign