Okmeydanı Halkı İnsanca Yaşamak İçin Yürüdü

Okmeydanı  halkı güvenceli iş, insanca yaşamak için yürüdü.  
     16 Ocak günü Okmeydanı Dikilitaş Parkı’nda bir araya gelen Okmeydanı halkı önce halaylarla, konuşmalarla, sloganlarla yürüyüşe çağrı yaptı.
     Günlerdir ev ev gezilerek, sokaklarda bildiri dağıtılarak, örgütlenen yürüyüş zamlara ve işten çıkarmalara karşı, güvenceli bir iş ve insanca yaşamak için yürüyoruz denilerek başladı. Yol boyunca sık sık “susma sustukça yeni zamlar gelecek”, “işten çıkarmalar yasaklansın”, “insanca yaşamak istiyoruz” sloganları atıldı. Yürüyüşte yapılan konuşmalarda, Ankara’da günlerdir direnen Tekel işçilerine selam yollandı, “Tekel işçisi yalnız değildir” sloganı atıldı.
     Yürüyüş kolu Anadolu kahvesine geldiğinde günlerdir Okmeydanı’nda keyfi gözaltılar, kimlik kontrolleri yapan polis teşhir edildi. Ardından mahalle içinde devam eden yürüyüş Mahmut Şevket Paşa Mahallesi Sağlık Ocağı önünde sonlandırıldı. Burada yapılan basın açıklamasında “2010 yılının ilk günlerinde Okmeydanı halkı olarak buradan ilan ediyoruz. Güvenceli iş hakkımız için Tekel işçileri gibi direneceğiz. Tıpkı ulaşım zamlarını durdurduğumuz gibi, zamlara karşı susmayacağız. İnsanca yaşayabileceğimiz bir ücret için sokakları dolduracağız. 2010 yılını direnişin ve mücadelenin yılı yapacağız.” denildi.
     Soğuğa ve yağmura rağmen 200’e yakın mahallelinin katıldığı eylem Tekel işçilerine destek için Ankara’ya gitme çağrısıyla bitirildi. Eylemi DHF, ESP, KÖZ, Okmeydanı Halkevi, SODAP, Partizan beraber örgütledi. 
Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by SimplexDesign