Öğretmen mi yoksa tüccar mı?

Artık neredeyse her lise öğrencisi üniversite ya da lise sınavına hazırlanmak için dershaneleri tercih ediyor. Dershanelerdeki öğrenci sayısının hızla artması bazılarının işine geliyor. İşin kötüsü bazı öğretmenler de piyasa düzeninin bir parçası oluyor.

Dershanelerdeki öğretmenlerin birçoğu hem okullarda öğretmenlik yapıyor hem de dershanelerde. Bu durumun suçlusu ilk bakışta öğretmenlermiş gibi gözükse de asıl suçlunun öğretmenleri bu duruma sürükleyen sistem olduğunu biliyoruz. Fakat bu durumu tamamen ticarete döken öğretmenlere de rastlamıyor değiliz.

Örneğin hem bir lisede hem de bir dershanede çalışan bir biyoloji öğretmeni, okuldaki öğrencilerinin velileri ile konuşup öğrencilerini kendi çalıştığı dershaneye kaydettiriyor. Bununla da kalmayıp bundan pirim alıyor. Hatta dershaneye yazılan öğrencilerine “Sınavda bunlara yakın sorular çıkacak. Yani elinizde bir altın var. Ama siz bu altını herkesle paylaşırsanız altın taş olur’’ diyor. İşi doğrudan ticarete dökmüş olan öğretmenimiz bir de ekliyor: ‘’Eğer belgeyi 3-5 puanla kaçırıyorsanız dert etmeyin, hallederim.’’ . Bunları yapmaktan utanmayıp öğrencileri ve velileri doğrudan müşteri yerine koyan bu öğretmenimiz bu sözlerinin ardına da o ünlü cümleyi yapıştırıyor “Her şey sizin geleceğiniz için.” Anlaşılan veliler, öğrenciler ve öğretmenler eğitim haklarını savunurken kendi içlerinden olup ruhu piyasan yana olanlarla da mücadele etmek zorunda kalacak.
Ekin
Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by SimplexDesign